dimecres, 5 de febrer del 2020

Formació en Educació Digital


De sobte, L'Auditori es va quedar a les fosques i un punt de llum va il·luminar la Sara, tota sola al bell mig de l’escenari. D’entre el públic, un espontani va prendre la paraula i va demanar-li que comencés la formació en educació digital. El diàleg absurd entre l’assistenta virtual (veu gentilesa d'H.C.) i l’espontani acabaria posant de manifest, in situ, els límits i les contradiccions de la intel·ligència artificial, incapaç de substituir la intel·ligència emocional dels éssers humans.

Així és com SecondNews i l’Oriol Torres van decidir preludiar la formació en educació digital que, tot seguit, l’Enric Bastardas desgranaria mitjanant un conferència sobre el vincle entre l’ús de la tecnologia i els valors. Còmplice i punyent, el conferenciant va repassar la trajectòria de la digitalització i la connectivitat que ens ha portat al punt on som avui. Avui, la tecnologia està mancada de reflexió i de pausa i les problemàtiques i riscos, sobretot de cara als menors, augmenten i evolucionen, prenent formes canviants. La identitat, la seguretat, la comunicació i les aptituds digitals són elements imprescindibles per a la construcció d’un tipus de ciutadania digital que ha de començar a les aules, i que es fa irrenunciable si volem abastar una societat més lliure i cohesionada, més civilitzada. Però no ens oblidéssim d’una cosa: utilitzada a favor nostre, posada al nostre servei, la tecnologia ens ofereix unes possibilitats desbordants. Aquest és el missatge de fons amb què el conferenciant va voler tancar la jornada.  

Si algun centre està interessat a rebre més formació en educació digital de la mà de SecondNews, ja sigui adreçada als alumnes, als docents o a pares i mares, pot posar-s’hi en contacte a través del mail info@secondnews.org.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. Estarem encantats de saber la teva opinió!