El projecte

Què és Cantània?
El curs 1989 – 1990 va néixer Cantània a partir de la voluntat de les mestres de música de les 9 escoles municipals de Barcelona de fer alguna activitat conjunta. L’any 1997 es van afegir totes les escoles de la ciutat. L’èxit va ser tal, que l’any 2002 va començar a implantar-se a d’altres ciutats de Catalunya per a, l’any 2005, començar a créixer arreu del món. Cantània és una activitat participativa dirigida a escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada temporada s’encarrega una obra nova per a un gran cor de nens i nenes, a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de L’Auditori com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical inoblidable per a tots. 
Fins a dia d’avui, Cantània s’ha realitzat a més de 20 ciutats de 6 països tant europeus com americans. A Espanya: Argentona, Burgos, Càdiz, El Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, Madrid, Manresa, Mataró, Olot, Parla, Reus, Salamanca, Sant Cugat del Vallès, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Vic i Vilafranca del Penedès. A Alemanya: Mainz, Bremen, Biefeld, Neustadt i Koblenz. A Bèlgica: Brussel·les. A Portugal: Guimaraes. A Veneçuela: Caracas. A Itàlia: Alexandria. I a Mèxic. Les xifres anuals són espectaculars! Al llarg d’un curs escolar passen pels escenaris de totes les ciutats participants aproximadament 50.000 nens i nenes, 1.000 mestres de música de més de 1.000 escoles i 100.000 espectadors.
Cantània vetlla per l’educació musical dels nens i nenes a través d’un camí acompanyat de música, cultura i emoció.


2 comentaris:

  1. Vaig estar ahir a l'Auditori sense informació prèvia cantava la meva néta, Laia, de nou anys. Una impronta apoteòsica pel conjunt de cant, música, multimèdia i és clar, la poesia de Joan Brossa en l'espectacle 2018 -19, l'any del centenari del seu naixement. Una dimensió gegant com la posada en escena. Enhorabona!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. En nom de tot l'equip de Cantània, moltes gràcies pel teu comentari. Ens alegra moltíssim que t'hagi sorprès i emocionat tant!

      Suprimeix

Deixa aquí el teu comentari. Estarem encantats de saber la teva opinió!