dilluns, 16 de maig del 2016

Ai, ai, ai… Endevinalla!

A Babaua. Les desventures de Mimí els nens i nenes que protagonitzeu aquesta Cantània feu un recorregut per alguns dels descobriments més significatius dels darrers segles.



Com sabeu l’argument principal de la cantata té com a protagonista una jove de la cort de Versalles que, instigada per Cupido, enceta una peripècia per diferents espais i temps, a fi d’arribar a l’encontre del seu enamorat. I tot realitzant aquest viatge, Mimí coincidirà amb un seguit de personatges pintorescos que li donaran notícia de bona part de les descobertes, enginys i invencions que han protagonitzat l’evolució tecnològica de la humanitat. Des de la llei de la gravitació universal, passant per la pólvora, el uatsap i el tiramisú...



La protagonista descobrirà la importància que han tingut per al progrés descobertes d’ordre científic, gastronòmic o artístic. I és que el món no deixa d’avançar, des que l’homo es va fer sàpiens! I tant important és la invenció de la roda, com la de la goma d’esborrar o el pèndol. Tota mena de troballes que han permès que les condicions de vida dels éssers humans hagin mutat en molts sentits al llarg dels segles.



En Jordi Domènech, el compositor de Babaua. Les desventures de Mimí, vol saber quins d’aquests invents i descobriments us sorprenen més, quins us semblen més importants i quins països i personatges us agradaria descobrir amb la Mimí. Potser us agradaria que viatgés al Japó, a l’Àfrica o fins i tot a casa vostra? O que conegués en Chaplin, els Beatles o la vostra mare? Us convidem a respondre les preguntes que us formulem al següent qüestionari amb les vostres famílies, amics, a classe amb els companys o amb l’ajuda dels mestres:





Animeu-vos i participeu en equip! Quan més sigueu més descobertes podreu afegir! Aviat us explicarem quins són els invents més originals, més curiosos i més importants per tots els nens i nenes que participeu a la Cantània d’aquest any. I vosaltres mestres, quin penseu que serà el descobriment més important per als nens? 


Fotos: Víctor Merencio. Cantània El Vendrell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. Estarem encantats de saber la teva opinió!